1. Hjem
  2. Jobb, bo og leve
  3. Gode grunner til å flytte til Elverum

Gode grunner til å flytte til Elverum

Midt i alt og det er kort til det meste. Urbant nok, og grønt nok. Varierte arbeidsplasser, godt for barn og unge og et bredt kultur og fritidstilbud.

Elverum Glomdalsmuseet 10 of 13

De fine folka

Det aller viktigste når du skal slå deg ned i Elverum er at du trives. Vår viktigste ressurs for at det skal skje er alle de fine folka som bor her. Elverum har siden tidlig 80-tallet markedsført seg med at "Elverum har hjerterom". Vi har mange innflyttere knyttet til både forsvaret, sykehuset og høgskolen, eller som tilfeldigvis landet akkurat her. Vi er mange som også har røtter i generasjoner i Elverum. Når vi spør hvorfor Elverum er et godt sted å bo er det fordi de aller fleste opplever å knytte sterke bånd til alle de fine folka som bor her.

Det gode liv

Du finner det meste hos oss. Vi ønsker at du skal finne det gode liv. Vi har gode barnehager og skoler. Her satses det på hjerterom og læring. Fritidsaktiviteter, frivillige lag - og foreninger er ingen knapphet hos oss. Her skal det mye til for at ikke du finner det du leter etter, enten du for eksempel ønsker å bruke fritiden din på fiske, skog, jakt, seilflyging, golf, sang og musikk, foto, svømming, kunst, trening eller dans.

Vi har et stabilt innlandsklima med relativt lite nedbør, hvite vintre og varme somre gir mulighet for mange aktiviteter.

Mer for penga!

Hvis du flytter til oss får du mer for pengene. Gjør et raskt søk på Finn.no så ser du hvor mye hus du får for pengene dine i Elverum i forhold til for eksempel Oslo. Frister det ikke med lavere bo-utgifter?

Lettvint og effektivt

Her er det sjelden kø og rushtid. Det handler om å gjøre livet enkelt. Når ungene er små, og går i barnehagen eller på skolen, er det ikke mange timene en har sammen som familie på hverdager. Når ungene er større handler det om å bruke tida på det du har lyst til.

Midt i alt - kort til det meste

Vi er en by som ligger midt alt og kort til det meste. Du når langt på en time om du velger å pendle. Kort vei til Oslo, enda kortere til Gardermoen og veldig kort til resten av Mjøsregionen. Du når det meste i Elverum på 10 minutter på sykkel.

Urbant nok

Vi ønsker at du skal fylle hverdagen din med gode opplevelser, gode minner og gode historier. Dem finner du her hos oss. Elverum byr på et variert kulturliv venter gode konserter, teater, filmer som underholder, rører, forarger deg, provoserer deg eller gir deg kunnskap og en flukt fra hverdagen. Vi har flere koselige kafeer og restauranter i sentrum, og museene Glomdalsmuseet og Skogmuseet som ligger midt i hjerte i Elverum.

Elvebrisfestivalen, Festspillene i Elverum og diverse film- og matfestivaler bidrar både til god stemning og å sette Elverum på kartet. Naturen innbyr til aktiviteter som jakt, fiske, sykkel, vandring og ski, men her er det også et godt yogatilbud og aktive miljøer innen alt fra kampsport til orienteringsløp og klatring.

På Ungdommens hus er det morsomt å være, med godt utvalg i instrumenter og lydutstyr, og her har flere P3-band blitt født. Sentrum har flere gode kafeer med fokus på lokale råvarer og god stemning. Vi pleier og si at hos oss er det urbant nok!

Historisk sus

Glomma flyter stille forbi midt i byen som var arena for kong Haakons nei til nazistenes krav under andre verdenskrig. Kongens videre flukt førte til bombing av byens sentrumsområder, som i dag er preget av en gjennomført etterkrigsarkitektur.

Natur i alle himmelretninger

Det er ikke uten grunn at vi kalles for byen i skogen. Glomma renner som en åre gjennom byen som er omkranset av skog. Det er ingen overdrivelse at de aller fleste i Elverum har under fem minutter til fots før de finner fin skogsti, eller skiløype om vinteren. Her er det muligheter for aktiviteter på ski, beina eller på sykkel. Du kan finne fart og spenning, eller rett og slett ro og hvilepuls. Enten i skogen, på Glomma eller ved et av mange tjern og vann.

Utdanningsmuligheter

Elverum har lange tradisjoner som en by der kunnskap er viktig. Høgskolen i Innlandet har campus i byen vår der du kan studere enten på heltid eller deltid. Det er også kort vei til campusene på Hamar, Lillehammer, Rena, Kongsvinger eller Evenstad. Så det står ikke på mulighetene for å få seg påfyll eller utdanning.

Varierte jobbmuligheter

Vi ligger i et befolkningssentrum hvor mer enn 200 000 personer har samme bo- og arbeidsmarkedsregion. Sammen med de gode kommunikasjonsmulighetene er dette en av grunnene til at vi er et betydelig handelssted, og til at arbeidsmarkedet er stort med utgangspunkt i Elverum som bosted.

Høgskolen i Innlandet har avdelinger både i Elverum og på Rena, noe som betyr jobber innen flere ulike fagfelt. Vi har en av de største videregående skolene i Innlandet med stor bredde i linjevalg. Sykehuset Innlandet i Elverum er en av regionens store og spennende arbeidsgivere, med mange karrieremuligheter. Så kommer handelsnæringen, skogbruket, industriarbeidsplasser, farmasøytisk industri, reiselivet og mye, mye mer.

NAV samler alt av utlyste stillinger i Elverum her: https://arbeidsplassen.nav.no/.... Ta en titt da vel. Kan hende du blir overrasket over hva vi har å tilby.


Rom for vekst og kraft til å skape

Vi er opptatt av at du skal få muligheten til lykkes, og at vi skal bidra til å skape rom for vekst og kraft til å skape. Vil du starte for deg selv, kan vi hjelpe deg i gang. Ta kontakt med sjekk hva vi kan få til sammen. Vi er i vekst, og har du en god idé, er det gode sjanser for å lykkes hos oss.


Aktuelt