1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Ydalir skole og barnehage nominert til Statens pris for byggkvalitet

Ydalir skole og barnehage nominert til Statens pris for byggkvalitet

Ydalir skole og barnehage er én av seks kandidater som kan få Statens pris for byggkvalitet 2021.

DJI 0785

Det kom inn 89 forslag til prisen, og Ydalir skole og barnehage er blant de seks kandidatene som er med videre til semifinalen.

- Denne prisen henger meget høyt, og vi er veldig glade og stolte over å være blant de seks kandidatene som er i semifinalen, sier enhetsleder for byggeprosjekter i Elverum kommune, Hans Erik Skari.

Prisen skal løfte fram nye forbildebygg som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt. Årets tema er bærekraft.

Det kom inn totalt 89 forslag til årets pris. 6 kandidater er med i semifinalen som skal befares av juryen, som bestemmer hvilke av de seks kandidatene som går til finalen. Prisen deles ut 30. september på Byggkvalitetsdagen i Oslo.

- I våre byggeprosjektene har vi fokus på gode bygg for brukerne til lavest mulig kostnad, og i tråd med lokale og nasjonale miljømål. Vi ser at vi i større grad lykkes med dette gjennom et godt samarbeide med leverandørene i både prosjekterings- og byggefasen. Leverandørenes medvirkning i tidligfase har en stor del av ærene for de gode løsningsvalgene både økonomisk, miljømessig og samfunnsmessig i dette prosjektet, sier Skari.

Det er levert med kortere byggetid, til lavere kostnader og høyere kvalitet enn tilsvarende prosjekter.

- Det betyr at vi har lykkes med både produktivitet, kostnadseffektivitet, miljø og gode bygg for brukerne. Det er morsomt at andre legger merke til jobben vi gjør, og det blir spennende å se om vi vinner prisen, sier Skari.

Tidligere prisvinnere er blant annet Ulstein Arena i Ulsteinvik, Ålgård sentrum i Gjesdal og Vindmøllebakken bofellsskap i Stavanger.