1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Vil fortsatt jobbe for grønne industriarbeidsplasser

Vil fortsatt jobbe for grønne industriarbeidsplasser

Elverum Vekst vil fortsatt jobbe for grønne industriarbeidsplasser, selv om det i dag ble klart JBI ikke går videre med batterifabrikk i Elverum.

Batteri

Elverum Vekst har i siden jul i fjor jobbet for å sikre seg en batterifabrikk i regi av Hydro, Panasonic og Equinor, Joint Batteri Initiativ (JBI). I dag kom beskjeden om at Elverum ikke lenger vurderes som et alternativ.

- Det syns vi selvfølgelig er synd. Vi har fått gode tilbakemeldingen underveis i prosessen, og opplever at vi leverer på de fleste kriteriene, men at det er krafttilgangen som er utfordrende. Dette er en faktor vi ikke kan styre selv, sier daglig leder i Elverum Vekst, Odd-Erling Lange.

Heier på Heggvin

Vi har i dag fått bekreftet at Heggvin som ligger i Hamar og Løten er med videre. Hvilke andre har ikke Elverum Vekst fått innsikt i, men registrerer at Hydro, Panasonic og Equinor nå åpner for å legge en batterifabrikk i utlandet i frykt for straffetoll.

- Vi heier på Heggvin, og vi håper at det blir realisert en batterifabrikk i Innlandet. Det vil gi ringvirkninger for hele vår region, og for Elverum. Vi stopper nå reguleringsprosessen, men kommer til å jobbe videre med andre aktører, utdyper Lange.

Positiv prosess

Ordfører Lillian Skjærvik er selvsagt skuffet over at Elverum ikke er med i siste heatet, men glad for at Heggvin er med videre. Samtidig som hun understreker at hele prosessen har vært viktig for å synliggjøre og bevisstgjøre flere aktører på hvilke kvaliteter Elverum har.

- Det er positivt og viktig at vi nå jobber videre med andre aktører, og den jobben Elverum Vekst nå har lagt ned - viser at vi evner å posisjonere oss for fremtidsretta grønne industriarbeidsplasser. Det har satt oss på kartet med tanke på viktige aktører og gjør oss i stand til å kunne gripe muligheter nå framover.

Hun legger til at det er nå er viktig at Stortinget og Regjering tar tak i utfordringene knyttet til brexitavtalen og straffetoll slik at det er mulig å bygge batterifabrikk på Heggvin.