1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Satser i Elverum

Satser i Elverum

Gjermundshaug Gruppen og Gunnar Holth Grusforretning har valgt å etablere seg i den nye næringsparken på Grundsetmoen. - Selve indrefileten i Elverum.

Forsidebilde GG GHG

Sentralt på Innlandet, god synlighet og splitter nye veier på begge kanter er årsaken til at Gjermundshaug Gruppen og Gunnar Holth Grusforretning har valgt å etablere seg i den nye næringsparken på Grundsetmoen

Gjermundshaug Gruppen som fylte 70 år i fjor er svært fornøyd med å sikre seg tomt på Grundsetmoen. I sommer flyttet Gjermundshaug Gruppen AS og datterselskapet Gjermundshaug Anlegg AS all Elverumsvirksomheten inn i de nye lokalene i Grundsetmoen næringspark. Her er det rundt 15 ansatte som har kontorlokaler.

- Dette er jo selve indrefileten i Elverum, med god synlighet ut mot nye riksveg 3 og veldig riktig plassering for oss, sier konsernsjef Ole Gjermundshaug

De var sammen med Gunnar Holth Grusforretning tidlig ute med å sikre seg tomt på Grundsetmoen, og har i dag bygget ut på 30 mål, og har 10 mål ekstra tomt som de har sikret seg for framtida.

- Når og hvordan det skal utvikles har vi foreløpig ingen plan på, men det var viktig for oss å passe på når det først var ledig, uttaler daglig leder i Gjermundshaug Anlegg, Pål Ligård.

De har hatt et samarbeid med Gunnar Holth Grusforretning AS om utbygging av tomta som i dag har 1000 kvadratmeter med kontorbygg. I tillegg er det et stort vaske- og serviceanlegg for maskiner, lagertelt og et eget gruslaboratorium som grusforretningen driver.

Styrker posisjonen

Gunnar Holth Grusforretning er i likhet med Gjermundshaug en solid familiebedrift med 50 års historie bak seg. Tore Holth forteller at det er et sertifisert gruslaboratorium som er på plass, og at i tillegg til å kvalitetssikre egen produksjon tar de også prøveanalyser for andre – både produsenter og entreprenører.

- Etterspørselen etter slike tjenester er god, og etableringen på Grundsetmoen bidrar til at vi sikrer at vi styrker vår posisjon som en ledende aktør i markedet med gode lokaler for å levere det kundene våre etterspør, understreker Holth.

Både Ligård og Holth er svært fornøyd med å være på plass på Grundsetmoen, og håper at stødige solide naboer flytter inn i næringsparken. For det er flere ledige tomter som er ferdig regulert og klare.

- For oss som driver stort over hele Østlandet er Elverum en svært sentral plassering. I tillegg er det god, stabil og kompetent arbeidskraft i vår region.

Meget fornøyd

- Vi er meget fornøyd med Grundsetmoen næringspark, og at både Gjermundshaug og Gunnar Holth Grusforretning allerede har etablert seg. For meg er dette er godt eksempel på at Elverum er et godt sted som ligger sentralt plassert og som kan tilby moderne næringslivstomter, sier ordfører Lillian Skjærvik.

Det er Elverum Vekst, gjennom datterselskapet Elverum Tomteselskap, som har opparbeidet tomtene og som er grunneier.

- Vi har regulert 400 dekar med næringstomter, og tilrettelagt med moderne infrastruktur. Her er det enkelt å bygge, og komme i gang – med en sentral beliggenhet langs riksveg 3, god synlighet og kort vei til sentrum av Elverum, sier daglig leder i Elverum Tomteselskap, Anna-Thekla Tonjer.

Elverum Vekst har investert 15 millioner i opparbeidelse av tomtene og moderne infrastruktur. Ole Enger har vært prosjektleder. Vegene er dimensjonert for store modulvogntog, og tåler høy belastning. I tillegg er det lagt fiber og muligheter for fjernvarme.

Leter du etter en næringstomt i Elverum? Vi har tomter ledige både på Løvbergsmoen og på Grundsetmoen. I tillegg har vi oversikt over andre ledige tomtearealer i Elverum. Ta kontakt så hjelper vi deg videre med å finne noe som passer for din virksomhet.

Ole Gjermundshaug og Lillian Skjaervik

- Vi er meget fornøyd med Grundsetmoen næringspark, og at både Gjermundshaug og Gunnar Holth Grusforretning allerede har etablert seg. For meg er dette er godt eksempel på at Elverum er et godt sted som ligger sentralt plassert og som kan tilby moderne næringslivstomter, sier ordfører Lillian Skjærvik.

Befaring på nybygget på Grundsetmoen Næringspark
Befaring på nybygget på Grundsetmoen Næringspark

Befaring på nybygget til Gjermundshaug Gruppen og Gunnar Holth Grusforretning. Fv. Tore Holth, Ole Gjermundshaug, prosjektleder Ole Enger, daglig leder i Elverum Tomteselskap Anna-Thekla Tonjer, ordfører i Elverum Lillian Skjærvik, daglig leder i Elverum Vekst Odd-Erling Lange og daglig leder i Gjermundshaug Anlegg Pål Ligård.