1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Elverumregionen er med!

Elverumregionen er med!

I forrige uke ble Innlandsporteføljen lansert med brask og bram på Atlungstad i Stange. Elverumregionen er med blant annet med Grundsetmoen Industripark.

Skjermbilde 2023 06 13 083606

Det er plukket ut 14 områder som skal satses på i framtida, og i Elverumregionen så er både Grundsetmoen Industripark og Sirkulære Solør (Forestia på Braskereidfoss) med. Det lover godt for satsingene i årene som kommer.

I tillegg er det satsinger som Vekstprogram for landbruksteknologi og Tech-valley med i Innlandsporteføljen – som også er relevante for oss som er store på landbruk og på forsvar.

Vi kan også røpe at i løpet av høsten blir det enda tettere samarbeid mellom Sirkulære Solør og Industrinettverket 6 kloke industriklyngen for Elverumregionen og Sirkulære Solør, da det er gitt støtte til et program for bærekraftsinnovasjon, Klosser Resiliens, som bedriftene i Elverumregionen kan benytte seg av. Programmet er under utrulling. Ta kontakt med Regine Dyreng, Klosser Innovasjon, for mer info.

Så hva er Innlandsporteføljen?

Innlandsporteføljen løfter fram de viktigste grønne innovasjonsprosjektene i Innlandet fylket som har størst mulighet til å lykkes med eksport og verdiskaping.

Hvilke unike muligheter finnes for grønn vekst i Innlandet? Hvilke konkrete samarbeidsprosjekter har vi? Det har Innlandsporteføljen gitt svaret på, til beste for næringslivet i Innlandet og som et viktig bidrag til omstillingen nasjonalt.

Kunnskapen vi får fra prosjektene i Innlandsporteføljen skal gi grunnlag for å lage en ny strategi og politikk for næringsutvikling fram mot 2030. Dessuten vil denne kunnskapen legge føringer for å utvikle regionale planverktøy, forvaltningspraksis og støtteordninger.

Du kan lese mer her.